Veel méér dan een advocatenkantoor, juridische partner in de juiste zin van het woord.

Financiering & Zekerheden 

Op zoek naar een advocaat voor financiering en zekerheden? Dan bent u bij STIPT. advocaten in Zaltbommel aan het juiste adres. Onze advocaten en juristen geven u graag advies!

Juridisch advies op het gebied van financiering & zekerheden

Financieringsvragen zijn onlosmakelijk verbonden met het ondernemerschap. Veel ondernemingen zijn afhankelijk van externe financiering voor hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan het (her)financieren van ondernemingen, maar ook aan financieringen voor grote transacties of bij overnames. Dat geldt ook voor het stellen en verkrijgen van (aanvullende) zekerheden. Dat varieert van pand- en hypotheekrechten tot persoonlijke zekerheden zoals een af te geven borgtocht en hoofdelijkheid. Vragen op dit vlak doen zich voor als het met uw onderneming voor de wind gaat, maar worden in het bijzonder spannend als dat niet het geval is. In het verleden afgegeven persoonlijke zekerheden worden dan vaak een blok aan het been van de ondernemer.

Financiering & zekerheden: hoe gaat STIPT. advocaten te werk?

Discussies over financiering en zekerheden kunnen betrekking hebben op uw onderneming, maar ook op de onderneming van uw klant of leverancier. De advocaten en juristen van STIPT. denken met u mee bij financieringsvraagstukken in goede en kwade dagen. Wij helpen mee om nakoming te verzekeren en om onverhoopte schade te beperken.

Meer weten? Neem hieronder contact met ons op!

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan uiteraard ook, via 088 000 53 00.

Contact opnemen

Borgtocht
Borgtocht is de overeenkomst waarbij de borg zich verbindt tot nakoming van een verbintenis van een derde. Dit geeft de schuldeiser van de derde meer zekerheid dat de verbintenis wordt nagekomen. De schuldeiser kan alleen de borg aanspreken als de de schuldenaar zelf (de derde) tekortschiet in de nakoming van zijn verbintenis.
Meer info »
Nakoming
Als partijen een overeenkomst hebben gesloten, kunnen de ene partij van de andere partij eisen dat die aan zijn verplichtingen uit die overeenkomst voldoet. Het voldoen aan die verplichtingen wordt nakoming genoemd. Komt een partij zijn verplichtingen niet (tijdig) of onbehoorlijk na, dan pleegt hij wanprestatie. Er is dan sprake van een tekortkoming in de nakoming.
Meer info »