Het persoonlijke contact en de brede kennis binnen dit kantoor, maken dat wij ons als ondernemer gesteund voelen op juridisch vlak.

Insolventie, herstructurering en WHOA

Bent u op zoek naar advies op het gebied van insolventie of herstructurering? De advocaten van STIPT. zijn gespecialiseerd op dit gebied. We helpen u graag!

Dreigende insolventie

Als een rechtspersoon of een natuurlijk persoon ten minste twee schuldeisers heeft en er niet in slaagt om te voldoen aan zijn verplichtingen aan hen? Dan bestaat het risico dat zijn of haar faillissement aangevraagd wordt bij de rechtbank. Bij de incasso van een geldvordering is het aanvragen van een faillissement een veelgebruikt drukmiddel van schuldeisers om af te dwingen dat een openstaande schuld wordt betaald.

Faillissement aanvraag

Maar, een schuldenaar kan ook zelf haar faillissement aanvragen als zij voorziet dat zij haar schulden niet langer kan betalen. Soms is dat niet anders. Ook voor ondernemers kan het onder omstandigheden de beste beslissing zijn om te nemen. Bijvoorbeeld als dat voor de privésituatie beter is. Dat het een complexe beslissing is, die een ondernemer aan het hart gaat, dat snappen wij.

Aanbieden akkoord (WHOA)

Een faillissement kan worden voorkomen door het herstructureren van de schulden van de onderneming door het sluiten van een onderhands akkoord met de schuldeisers. De Wet Homologatie Onderhandse Akkoorden (WHOA) maakt het mogelijk om een bindend akkoord te sluiten met uw schuldeisers, ook in het geval een van de schuldeisers niet instemt met het voorstel.

STIPT. advocaten helpt u

Heeft u een openstaande vordering die niet wordt betaald, voorziet u de kans dat u uw schuldeisers niet meer kunt voldoen of raakt u betrokken bij een WHOA-traject? Het is goed om tijdig te weten waar u aan toe bent. De insolventie specialisten van STIPT. beantwoorden graag uw vragen. Wij denken mee in mogelijkheden, maar zijn ook realistisch, waar die beperkt zijn. Wat het scenario ook wordt: u staat niet alleen.

Meer over WHOA

U kunt bij ons terecht voor insolventie, herstructurering en WHOA

Sieuwert Bruins Slot | Ondernemingsrecht

Contact opnemen