Flexibele arbeidsovereenkomst: de rechten en plichten
Heeft u vragen over flexibele arbeidsovereenkomsten? Over een bestaande overeenkomst of het opstellen ervan? De arbeidsrecht advocaten van STIPT. geven u daar graag juridisch advies over.
Wat zijn flexibele arbeidsovereenkomsten?
Naast vaste arbeidsovereenkomsten (arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd) zijn er ook zogenaamde flexibele arbeidsovereenkomsten. Dit zijn overeenkomsten waarbij het aantal uren dat wordt gewerkt flexibel is. Voorbeelden hiervan zijn: de oproepovereenkomst (nul uren contract) en de uitzendovereenkomst. Met een flexibele arbeidsovereenkomst kan de werkgever efficiënt inspringen op de vraag naar arbeid wat zorgt voor een wendbare organisatie.
Meer bescherming met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
Een werknemer met een flexibele arbeidsovereenkomst heeft minder zekerheid over duur, arbeidsomvang en hoogte van het salaris dan bij een vaste arbeidsovereenkomst, dit houdt echter niet in dat deze werknemers geen rechten hebben. In de wet zijn regels opgenomen om deze ‘flexibele werknemers’ te beschermen. Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, die op 1 januari 2020 in werking is getreden, is bijzondere aandacht besteed aan deze bijzondere vorm van arbeidsovereenkomsten.
Hulp nodig met flexibele arbeidsovereenkomsten?
STIPT. adviseert u graag over de geldende wet- en regelgeving, uw rechten en plichten, en welke arbeidsovereenkomst het beste bij u of uw onderneming past.
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan uiteraard ook, via 088 000 53 00.